Teatertelefonen (NO)

Teatertelefonen var et kunstnerisk svar på korona-telefonen som ble spilt i perioden januar-april 2021. Et tilbud for alle som trengte mer teater midt i pandemien.

Teater er et møte. Mens det ikke var fysisk mulig, tok vi det på telefon, én til én. I møte med publikum på telefon valgte vi spontant en poetisk tekst fra vår katalog og framførte den.
Hver samtale tok 10-20 minutter.

Kan teater og poesi gi lettelse, utvide blikket, bidra til en god bedring, i beste fall? Vi har tro på det.
Tusen takk for alle møtene, tusen takk for støtte, glede og latter!

 

Norsk Shakespeare tidsskrift kalte Teatertelefonen for en "lyttegave". Anmelder Hanne Ramsdal skriver "Konseptet er nydelig og tåler stor grad av improvisasjon, og jeg fikk høre et utdrag fra en tekst jeg lenge har hatt lyst til å lese. Ikke minst kanTeatertelefonen by på noe uventet — på tross av alle restriksjoner i koronaens tid."
Les hele anmeldelsen her.

av og med Ann Sam Bell-kunstnerne:

Nelly Winterhalder – idé og dramaturgi
Nelly Winterhalder er dramatiker, regissør og oversetter. Hennes tekster har blitt vist i Norge, Tyskland, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.


Birgit Nordby – skuespill og produksjon
Birgit er skuespiller med en utdannelse fra The Arts Educational School i London. Hun har jobbet på flere teatre som Teater Ibsen og Riksteatret, samt med egne produksjoner i Norge og England under Nordby produksjoner


Med tekster av bl.a. Malmfrid Hallum, Toril Solvang, Kristofer Grønskag, Nelly Winterhalder, Sigrid Undset, Shakespeare (oversetter: Øyvind Berg)

Teatertelefonen ble støttet av Fritt Ord, Oslo kommune, Fond for utøvende kunstnere og av mange lyttere - tusen takk!