Jordbær/Kake (NO)

Hannah har en mamma og en pappa og jordbærplanter på balkongen. Som hvert år gleder hun seg til at jordbærene blir modne. Men i år blir alt annerledes, for mamma og pappa har plutselig bestemt seg for å skilles.

Jordbær/Kake er fortellingen om en helt vanlig skilsmisse, fortalt fra barnets perspektiv. Med såre, sinte, triste, lekne og komiske situasjoner fra en hverdag som blir delt opp som en jordbærkake.

Forestillingen blir vist i to forskjellige versjoner, samtidig:
Jordbær for barn fra 8 år
Kake for voksne
Begge forestillingen er basert på det samme manuset. Denne teksten ble nominert til Ibsenprisen 2022.

Jordbær/Kake ble spilt 11.-13.mars 2022 på Vega scene i Oslo.

Barneforestillingen Jordbær gjestet festivalen Showbox 1.desember 2021 og spilles fort tiden i Den kulturelle skolesekken.

Les her hva anmelder Chris Erichsen skriver om forestillingen "Jordbær/Kake" på scenekunst.no.
Ungdommene i ungestemmer.no anmeldte barneforestillingen "Jordbær" her.

Jordbær

Kake

(video: Lina Hindrum, foto: Marie Charlotte Thomsen Lund)

 

av og med Ann Sam Bell-kunstnerne:

Nelly Winterhalder – tekst og regi
Nelly er dramatiker, regissør og oversetter. Hennes tekster har blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.


Torgunn Wold – skuespill (Jordbær)
Torgunn er skuespiller og scenekunstner med mange års erfaring som teaterklovn og med figurteater. Hun er utdannet fra Norsk Balletthøyskole Oslo og Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq i Paris. Torgunn har i de siste årene jobbet hos teatre i Norge, Sverige og Amsterdam. Hun har produsert flere forestillinger som er på turné. 


Ulrik Ibsen Thorsrud – musikk og instrumenter (Jordbær)
Ulrik er perkusjonist og komponist av improvisasjoner og samtidsmusikk. Han studerte jazz og improvisasjon ved Leeds College of Music. Han jobber i flere tverrfaglige konstellasjoner med teater, dans, video og lys. Dessuten bygger han installasjoner og instrumenter. 


Kjærsti Odden Skjeldal – skuespill (Kake)
Kjærsti har jobbet som skuespiller siden 2007 Schauspielerin bl.a. hos Grusomhetens Teater, Akershus Teater, Nordland Teater, Agder Teater, Tigerstadsteatret, Det Norske Teatret og Rogaland Teater. Hun har spilt i flere filmer, f.eks. i Joachim Triers "Oslo, 31. August" og Jorunn Myklebust Syversens "Disco".


Mie Dinesen – scenografi

Mie studerte arkitektur ved Arkitektskolen Aarhus i Danmark. Hun lager kunst i offentlig rom og scenografier for dans, performance og teater i Norge og Danmark.


Solveig Holthe Bygdnes – kostyme
Solveig kommer fra Harstad og har gått bachelorprogrammet Kles- og Kostymedesign på Kunsthøgskolen i Oslo, der hun ble uteksaminert i 2016. Hun har hatt kostymedesign på flere teaterscener i Norge med bl.a. forestillingene «Midtsommernattsdrøm på Tønneloftet» 2019 og «Beretning om Blindhet» 2020.


Ane Reiersen – lys (Jordbær)
Ane ble uteksaminert fra Lys og scene v/ NISS i Oslo i 2014. Hun har flere års erfaring i både event- og utleiebransjen samt teater og dans, bl.a. lagde hun lysdesign for forestillingene «PEER/BITCH» 2019, «Mikrobia» 2020, «Mellom tiden» 2020 (utsatt premiere).


Corentin JPM Leven – lys (Kake)


Ingeborg Husbyn Aarsand – produksjon
Ingeborg er utdannet Nord-Amerikaviter og jobber som scenekunstprodusent i Oslo. Hun tar også oppdrag som dj.


Karina Walgermo Johnsen – scenografi/assistanse


Tone Emblemsvåg – illustrasjon og grafisk design


 

Produksjonen er støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde, Tono, Spenn, Seanse, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Oslo kommune.